Pook x Moomin Limited Edition

Muumikelloja Joensuusta.

25.05.2022 (Päivitetty 27.05.2022) · Juho Perälä

Kellouutiset · Artikkelit · Pook · Moomin

Itä-Suomesta kotoisin oleva Pook Watches on solminut yhteistyösopimuksen Moomin Charactersin kanssa Moomin kellojen valmistuksesta. Taiteilija ja kirjailija Tove Janssonin luomat Muumit ovat ajattomia ja kaikkialla maailmassa tunnettuja hahmoja. Muumit seikkailevat omassa maailmassaan, jossa meri ja luonto ovat hyvin tärkeässä osassa. Siksi onkin luonnollista, että Muumit ja kotimaiset Pook-kellot löysivät toisensa.

Pookin kellot suunnitteleva Andreas Prepula on viettänyt viime kuukaudet suunnitellen valmiiksi yhteistyön ensimmäisenä tuotoksena julkaistavan kellosarjan, joka tuo kotimaiset muumikellot entistä useamman ulottuville.

Kolme automaattia

Nyt julkaistava kellomallisto on varustettu luotettavalla japanilaisella automaattikoneistolla. Kellosta valmistetaan kolme erilaista mallia, joista jokaista on saatavilla 100 kappaleen rajoitettu erä. Kellot toimitetaan sarjanumeroituna.

Kellot kootaan Joensuussa Pookin työpajalla ja preorder-tilauksia otetaan vastaan tästä päivästä lähtien. Kellojen toimitukset aloitetaan syksyllä 2022.

Muumipeikko ja Pyrstötähti

Ensimmäiseen kelloista on haettu inspiraatiota Muumipeikko ja Pyrstötähti kirjasta. Yksityiskohtana kellotauluun on tehty mekaanisesti liikkuva pyrstötähti, jonka perässä näkyy värikäs häntä.

Muumipeikko ja pyrstötähti.
Muumipeikko ja pyrstötähti.

”Pyrstötähti on yksinäinen tähti, joka on pillastunut ja ryntäilee pitkin avaruutta hehkuva häntä perässään. Kaikilla muilla tähdillä on kunnolliset ratansa, joita ne kiertävät, mutta pyrstötähti voi ilmaantua mihin tahansa. Tännekin.” -Nuuskamuikkunen kirjassa Muumipeikko ja Pyrstötähti (1946)

Muumipappa ja Meri

Sarjan toinen kelloista pohjautuu Muumipappa ja Meri -tarinaan, missä muumipappa purjehtii öisellä merellä. Tässä kellotaulussa on kuu, joka alkaa hohtaa valkoista valoa pimeän tullen.

Muumipappa ja Meri.
Muumipappa ja Meri.

”Hän oli ehtinyt oppia, miten tärkeää oli lykätä hartaasti odotettuja asioita tuonnemmaksi, ja hän tiesi, että retkeä tuntemattomaan oli valmisteltava harkiten.” - Muumipappa ja Meri (1965)

Pikky Myy

Sarjan kolmannessa kellossa Pikky Myy seuraa kellotaulun salamointia. Tässä kellotaulussa salamat alkavat hohtaa valoa pimeässä.

Pikku Myy ja salamat.
Pikku Myy ja salamat.

”Voisin tehdä ihan mitä tahansa enkä kumminkaan tee yhtään mitään. Voi miten hauskaa on tehdä ihan mitä haluaa.” - Mymmeli kirjassa Muumilaakson marraskuu (1970)

Tekniset tiedot

Nyt julkaistavat kellot pohjautuvat Miyota 8215 automaattikoneistoon. Kellon teräsrungon mitoiksi on valittu maltilliset 38,5 millimetriä mikä tarjoaa tasapainoisen istuvuuden useimpiin ranteisiin.

Kellon teräksestä valmistettu runko on viimeistelty päältä ympäriharjauksella sivujen viisteiden ollessa kiillotetut. Lasina on naarmuuntumisen kestävä safiirilasi. Kelloille myönnetään 3 vuoden takuu.

  • Koneisto: Miyota 8215 automaatti
  • Kuoren halkaisija: 38,5 mm
  • Kuoren lug-to-lug: 48,5 mm
  • Materiaali: Ruostumaton teräs
  • Lasi: Safiirilasi
  • Ranneke: 20 mm, tekstiili
  • Takuu: 3 vuotta
  • Hinta: 495€

Lisätietoja

Pook Watches on Itä-Suomesta kotoisin oleva kellomerkki. Pookin kellot suunnittelee Liperistä kotoisin oleva Andreas Prepula, ja kellot kootaan Joensuussa Andreaksen ja kellosepän Jani Ikosen toimesta. Kelloja myydään Pookin omalla kellopajalla Joensuussa Suvantokadulla, ja sen lisäksi valikoitujen suomalaisten jälleenmyyjien toimesta sekä useissa verkkokaupoissa sekä Suomessa ja ulkomailla. Pookin kelloja on tähän mennessä myyty 33 maahan, yli 2.000 kappaletta.

Moomin Characters Oy Ltd on virallinen Muumi-hahmojen tekijänoikeuksien valvoja. Muumit ovat yksi Suomen suurimmista vientituotteista, ja niillä on maailmanlaajuinen fanikunta. Tove Jansson (1914–2001) kirjoitti ja kuvitti useita Muumi-romaaneja ja satoja sarjakuvia vuosien 1945 ja 1980 välillä. Tove Jansson perusti Moomin Characters Oy Ltd:n 1950-luvulla yhdessä veljensä Lars Janssonin kanssa huolehtimaan Muumi-hahmojen tekijänoikeuksista, ja se on edelleen perheyritys.


Kiinnostaako kelloaiheiset videot? Seuraa Ranteessa kanavaa YouTubessa.