Casio-kellot 50 vuotta!

Aarteenmetsästystä ja kellounboxing!

07.10.2024 · Juho Perälä

YouTube · Casio

Casio juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan rannekellojen valmistajana. Casio Suomi ja Keskisen Kello juhlistivat merkkipaalua järjestämällä 50-vuotisjuhlat The Palm Helsinki ravintolassa. Yhtenä ohjelmanumerona juhlapaikalle oli piilotettu 50 rannekelloa onnekkaiden löydettäväksi. Mutta mistä Casio sai alkunsa ja mitä kelloja tuli löydettyä?

Casion historia

Ensimmäisen Casio rannekellon julkaisusta tulee tänä vuonna täyteen 50 vuotta, mutta merkin historia on sitäkin pidempi. Miten kaikki sai alkunsa?

Casion historia on tarina neljästä veljeksestä ja jatkuvasta innovaatioista. Merkin tarina sai alkunsa toisen maailmansodan jälkimainingeissa vuonna 1946, jolloin käsistään kätevä Tadao Kashio perusti mikroskoopin osia valmistavan Kashio Seisakujo tehtaan. Tehtaan perustamisen jälkeen Tadaon veli Toshio liittyi yritykseen ja kehitti savukesormuksen, Yubiwa-piipun, mistä muodostui pula-aikaa elävässä Japanissa myyntimenestys.

G-Shockista on muodostunut yksi Casion tunnetuimmista tuoteperheistä.
G-Shockista on muodostunut yksi Casion tunnetuimmista tuoteperheistä.

Vuonna 1949 veljekset näkivät Ginzan messuilla ensimmäistä kertaa elektronisen laskimen ja tästä innostuneena päättivät suunnata Yubiwa-piipun myynnistä saadut tulot oman laskimen kehittämiseen. Edessä oli vuosien kehitystyö ja vuonna 1954 valmistui Japanin ensimmäinen elektromekaaninen laskin. Kehitystyö jatkui ja Casio Computer Co., Ltd perustettiin 1957.

Casio julkaisi kaksi Casiotron 50. juhlavuoden erikoismallia.
Casio julkaisi kaksi Casiotron 50. juhlavuoden erikoismallia.

1970-luvulla merkki päätti laajentua rannekellojen markkinoille. Kelloharrastajien näkökulmasta käännepiste historiassa löytyy vuodelta 1974, jolloin Casio julkaisi ensimmäisen rannekellonsa QW02 Casiotron. Kyseessä oli maailman ensimmäinen digitaalinen rannekello automaattisellä päivyrillä. Vuosien saatossa mallisto on laajentunut ja nykyisin merkki tunnetaan erityisesti kaiken kestävästä G-Shock mallistosta ja monista klassikoksi muodostuneista malleistaan.

Juhlahumua ja kellonetsintää

Syyskuun lopulla järjestetyt 50-vuotisjuhlat olivat täynnä juhlahumua. Casio ja Keskisen kello olit tuoneet paikalle laajan malliston Casio ja G-Shock valikoimaa tutustuttavaksi mukaan lukien 50. juhlavuoden Casiotron uutuudet.

Casio-löytökellon unboxing ja juhlafiiliksiä!

Yksi illan kohokohdista oli yllätyksenä järjestetty 50 rannekellon aarteenmetsästys. Juhlapaikalle oli piilotettu 50 Casio-kelloa onnekkaiden löydettäväksi. Mutta minkä kellon löysin? Löytökellon unboxing ja ensifiilikset yllä olevalla Ranteessa videolla.


Kiinnostaako kelloaiheiset videot? Seuraa Ranteessa kanavaa YouTubessa.