Barcelonan kelloliikkeet

Mitä sitä muutakaan matkalla tekisi?

16.06.2019 (Päivitetty 11.01.2024) · Juho Perälä

Artikkelit · Kelloliikkeet · Matkakertomus

Kesäkuun alussa kävin viikon työmatkalla Barcelonassa. Vaikka päivät oli varattu työnteolle, niin viikossahan kerkeäisi tarkistamaan myös kaupungin kellotarjontaa. Etenkin kuin matkaan oli varattu myös yksi vapaa päivä. Kelloharrastaja on kelloharrastaja matkallakin.

Barcelonan kellotarjonta on etenkin arvokellojen osalta huomattavasti kotimaata monipuolisempi. Tunnetuimmat Sveitsiläiset kellomerkit ovat tarjolla usean kelloliikkeen kautta, esimerkiksi Rolexia löytyy kolmelta AD:lta viidestä myymälästä. Kelloliikkeitä löytyy ympäri kaupunkia, mutta isoimmat keskittymät ovat kaupungin läpäisevän Avinguda Diagonalin ja Passeig de Grácian varrella ja näiden lähistöllä.

Itselle ei tältä reissulta uusia hankintoja löytynyt, mutta matka antoi mahdollisuuden tutustua livenä itselle vieraampiin kellomerkkeihin. Lisäksi pääsin kokeilemaan useampaa itseäni pidemmän aikaa kiinnostanutta kellomallia. Onkin jännä, kuinka todellinen mielipide kellosta muodostuu usein vasta kun sen saa omaan ranteeseensa kokeiltavaksi. Netissä hyvältä vaikuttava malli saattaa menettää täysin kiinnostavuutensa kun sen saa ranteeseen - tai toisinpäin. Näin kävikin matkalla Nomos Ahoi Neomatikin osalta. Kuvien ja arvostelujen pohjalta kiinnostavan oloinen malli ei omassa ranteessa herättänytkään ostohaluja. Upea merkki ja todella tyylikäs kello, mutta ei ollut minulle.

Mikäli edessä on matka Barcelonan suuntaan, niin ohessa listaus keskeisistä Barcelonan kelloliikkeistä ja niiden tarjoamasta. Listauksesta löytyy myös Google Maps linkit myymälöiden sijainteihin ja nettisivuille.

Uudet kellot

Uuden kellon hankintaan Barcelona tarjoaa hyvät mahdollisuudet. Tarjolla on niin merkkikohtaisia liikkeitä, useaa merkkiä tarjoavia myymälöitä kuin myös ostoskeskuksista löytyviä pienempiä ja arkisempia kello- ja korukauppoja. Hinnoiltaan uudet kellot olivat pääosin kotimaan hinnoissa, joten pelkästään edullisen hinnan perässä en lähtisi Barcelonasta kelloa etsimään.

Myymälöissä on myös varsin hyvät valikoimat tarjolla olevia malleja. Osassa hienommista myymälöistä näkyvillä ei ole kuin valikoituja kellomalleja, joten itseä kiinnostavia kelloja kannattaa rohkeasti kysya myyjiltä.

The Watch Gallery löytyy Avinguda Diagonalilta. Tarjolla on paljon keskihintaisia Sveitsiläisiä kellomerkkejä, kuin myös ylemmän luokan luksuskelloja. Tämä olikin ensimmäinen paikka missä olen nähnyt Patek Philippejä ja F.P. Journeja livenä. Kannattaa tarkistaa ikkunasta myös alennuksessa olevat mallit, nytkin oli useampi mielenkiintoinen Fortis flieger -50% poistossa.

Patek Philippeä löytyy The Watch Gallerystä.
Patek Philippeä löytyy The Watch Gallerystä.
Myymälät: Avinguda Diagonal, 626, 08021 Barcelona
Web: www.thewatchgallery.es
Valikoima: Ball, Baume & Mercier, Bell & Ross, Bremont, Cuervo y Sobrinos, F.P.Journe, Fortis, Frederique Constant, Girard-Perregaux, Hamilton, Junghans, Longines, Luminox, Mondaine, Nomos Glashütte, Oris, Patek Philippe, Seven Friday, TAG Heuer, Ulysse Nardin, Victorinox, Vulcain, Zenith

Union Suiza

Union Suizalta löytyy Barcelonasta 2 myymälää, lisäksi myymälöitä löytyy Madridista. Todella hienostunut kelloliike lukittuine turvaovineen ja viimeisen päälle pukeutuneineen myyjineen - shortseissa täällä tuli itselleni lähes alipukeutunut olo. Esillä rajallinen määrä kellomalleja tyylitellyissä asetelmissa, joten itseä kiinnostavia malleja kannattaa rohkeasti kysyä myyjältä.

Panerai esillä Union Suizalla.
Panerai esillä Union Suizalla.
Myymälät: Avinguda Diagonal, 482, 08006 Barcelona
  Rambla de Catalunya, 17, 08007 Barcelona
Web: www.unionsuiza.com
Valikoima: Baume & Mercier, Bovet, Breitling, Brequet, Certina, Chaumet, Frederique Constant, Garmin, Glashütte Original, Hamilton, Hublot, Jaeger-LeCoultre, Kronos, Longines, MeisterSinger, Montblanc, Nubeo, Omega, Panerai, Patek Philippe, Piaget, Rado, Roger Dubuis, TAG Heuer, Ulysse Nardin

Suarez

Myös Suarezilla löytyy laaja valikoima arvokelloja kuin myös keskihintaisia malleja. Passeig de Grácian myymälä on keskeisellä paikalla, jonka läheisyydestä löytyy myös useat muut Barcelonan kelloliikkeet. Lisäksi löytyy toinen myymälä El Corte Inglés ostoskeskuksessa.

Frank Muller Suarezin valikoimissa.
Frank Muller Suarezin valikoimissa.
Myymälät: El Corte Inglés, Avinguda Diagonal, 617, 08028 Barcelona
  Passeig de Gràcia, 82, 08008 Barcelona
Web: www.joyeriasuarez.com
Valikoima: A. Lange & Söhne, Blancpain, Breitling, Brequet, Franch Muller, Hublot, Longines, Nomos Glashütte, Omega, Panerai, Patek Philippe, TAG Heuer, Zenith

Zapata

Zapata on hieman arkisempi ostoskeskuksiin ja ostoskaduille keskittynyt myymäläketju, muistattaa hieman kotimaisia kello- ja korumyymäläketjuja. BArcelonasta Zapatan myymälöitä löytyy kaikkiaan neljästä sijainnista. L’illa Diagonalin ostoskeskuksessa ja Aviguda Diagonalin myymälöiden tarjonnasta löytyy edullisia muotikelloja, mutta myös monipuolinen valikoima laadukkaita automaattekoneistollisia laatukelloja, muun muassa Hamiltonia, Baume & Mercieriä, Orista ja MeisterSingeriä.

Zapata myymälä Avinguda Diagonalla.
Zapata myymälä Avinguda Diagonalla.
Myymälät: L’ille Diagonal, Avinguda Diagonal, 557, 08029 Barcelona
  Carrer de Mandri, 20, 08022 Barcelona
  Carrer de Buenos Aires, 60, 08036 Barcelona
  Carrer d’Amigó, 61, 08021 Barcelona
Web: www.zapatajoyeros.com
Valikoima: Oris, Baume & Mercier, Braun, Calvin Klein, Chaumet, Festina, Frederique Constant, Hamilton, Hermes, Jaguar, Junkers, Longines, Lotus, MeisterSinger, Mondaine, Nixon, Perrelet TAG Heuer, Rado, Seiko, Suunto, Tissot, Toywatch, Victorinox, Xemex

TOUS Rolex Boutique

TOUS on iso korumyymäläketju, mutta TOUSin omat myymälät eivät juurikaan tarjoa kelloharrastajille kiinnostavaa tarjontaa. Sen sijaan TOUSilla on Barcelonassa kaksi Rolex boutique myymälää. Rolexeista kiinnostuneille katsomisen arvoiset paikat. Odotetusti hyllystä ei satunnaiselle kyselijälle Rolex Explorer 1:stä löytynyt kokeiltavaksi.

Rolex butique Passeig de Grácialla.
Rolex butique Passeig de Grácialla.
Myymälät: Passeig de Gràcia, 18, 08007 Barcelona
  Av. de Pau Casals, 18, 08021 Barcelona
Web: rolex.com
Valikoima: Rolex

Grau Barcelona

Avinguda Diagonalilla oleva kellomyymälä. Hienostunut, mutta erittäin ystävällinen palvelu. Kuten muissakin Barcelonan kelloliikkeissä niin kysytymmät sporttimallit, kuten Rolex Explorer 1 ja Tudor Black Bay 58, loistivat poissaolollaan.

Myymälät: Avinguda Diagonal, 538, 08006 Barcelona
Web: www.joieriagrau.com
Valikoima: Bering, Bulgari, Casio, Chopard, Cluse, Garmin, Gucci, Hamilton, Ice Watch, Longines, Michael Kors, Omega, Rado, Rolex, Swarowski, TAG Heuer, Tissot, Ulysse Nardin

Rabat

Monipuolinen arvokellojen myymälä. Isompi myymälä Passeig de Grácia 94:ssa, pienempi myymälä saman kadun alkupäässä.

Myymälät: Passeig de Gràcia, 94, 08008 Barcelona
  Passeig de Gràcia, 59, 08007 Barcelona
Web: www.rabat.net
Valikoima: A. Lange & Söhne, Audemars Pigueet, Baume & Mercier, Bell & Ross, Blancpain, Breitling, Brequet, Chanel, Chopard, Dior, F.P.Journe, Girard-Perregaux, Glashütte Original, Hamilton, Hermes, Hublot, IWC, Jaeger-LeCoultre, Longines, Mido, Montblanc, Omega, Oris, Panerai, Piaget, Rado, Richard Mille, Roger Dubuis, Rolex, TAG Heuer, Tissot, Tudor, Ulysse Nardin, VAcheron Constantin, Zenith

Swatch

Swatchin oma myymälä löytyy muun muassa Aviguda Diagonalilla olevasta L’illa Diagonal ostoskeskuksesta.

Myymälät: L’illa Diagonal, Avinguda Diagnonal, 569, 08029 Barcelona
  Carrer de la Portaferrissa, 6, 08002 Barcelona
Web: www.swatch.com
Valikoima: Swatch

Cartier

Passeig de Grácian kellokeskittymästä löytyy myös Cartierin oma butique myymälä. Tarjolla ajattoman klassiset Santokset ja Tankit.

Cartier Santos klassikko.
Cartier Santos klassikko.
Myymälät: Passeig de Gràcia, 82, 08008 Barcelona
Web: www.cartier.com
Valikoima: Cartier

Chopard

Chopardilta butique myymälä löytyy heti Cartierin läheisyydestä.

Chopard butique.
Chopard butique.
Osoite: Passeig de Gràcia, 78, 08008 Barcelona
Web: www.chopard.es
Valikoima: Chopard

Käytetyt ja Vintage

Uusien kellojen lisäksi Barcelona tarjoaa hyvin vaihtoehtoja käytettyjen vintage- ja arvokellojen hankintaan.

Relojes la Hora

Relojes la Hora on vuonna 1996 perustettu käytettyjen arvokellojen myymälä. Ilmeisesti Barcelonan vanhin toiminnassa oleva käytettyjen kellojen liike. Lyhyen kävelymatkan päässä Aviguda Diagonalilta. Itse en kerennyt liikeessä vierailemaan, koska myymälä oli lounasaikaan suljettuna. Tämän ja muidenkin pienempien myymälöiden osalta kannattaakin tarkistaa liikkeiden aukioloajat, ettei tule tehtyä hukkareissua.

Myymälät: Carrer de Ganduxer, 30, 08021 Barcelona
Web: www.relojeslahora.com
Valikoima: Vaihtuva valikoima käytettyjä

Passeig de Grácian kellokeskittymän läheisyydessä oleva käytettyjen vintage-kellojen myymälä.

Speedmaster Anciennen hyllyssä.
Speedmaster Anciennen hyllyssä.
Myymälät: Rambla de Catalunya, 100, 08008 Barcelona
Web: www.ancienne.es
Valikoima: Vaihtuva valikoima käytettyjä

Pita Vintage

Pita Vintage on Pita Barcelona kellomerkin omistajan käytettyihin vintage-kelloihin keskittynyt kellokauppa. Kellot esillä Pita Barcelona myymälän yhteydessä. Nettisivusto rakenteilla.

Myymälät: Avinguda Meridiana, 223, local 1, 08027 Barcelona
Web: www.pitavintage.com
Valikoima: Vaihtuva valikoima käytettyjä

Mimandcroket

Mimandcroket on Ateliar de Chronométrie kellomerkin omistajien käytetttyihin vintage-kelloihin keskittynyt myyntiliike. Ei varsinaisesti myymälää, vaan tapaamiset ajanvarauksella.

Myymälät:  
Web: mimandcroket.com
Valikoima: Vaihtuva valikoima käytettyjä

Watches GMT

Passeig de Grácian kellokeskittymässä oleva käytettyjen vintage-kellojen myymälä. Itseltä jäi aikataulukiireiden vuoksi käymättä.

Myymälät: Passeig de Gràcia, 78, 08008 Barcelona
Web: watchesgmt.com
Valikoima: Vaihtuva valikoima käytettyjä

Enseñat Heritage

Samassa korttelissa Anciennen kanssa toimiva käytettyjen kellojen ja korujen myymälä.

Enseñat Heritage.
Enseñat Heritage.
Myymälät: Rambla de Catalunya, 88, 08008 Barcelona
Web: www.ensenatheritage.com
Valikoima: Vaihtuva valikoima käytettyjä

TuRelojYa

Muutaman korttelin päässä Passeig de Grácialta toimiva käytettyjen arvokellojen myyjä. Itseltä jäi aikataulukiireiden vuoksi käymättä.

Myymälät: 2 Carrer d’Aragó, 228 2º, 2ª, 08007 Barcelona
Web: turelojya.com
Valikoima: Vaihtuva valikoima käytettyjä

Kiinnostaako kelloaiheiset videot? Seuraa Ranteessa kanavaa YouTubessa.