Vario Watch Travel Case

Kompakti matkakotelo rannekellolle.

29.12.2019 (Päivitetty 19.03.2024) · Juho Perälä

YouTube · Artikkelit · Arvostelut · Tarvikkeet

Rannekellot ovat mitä mainioin harrastus, mutta sen myötä on tullut vastaan myös ongelmia joita en ennen kelloharrastusta tiennyt olevan olemassakaan. Yksi tällaisista on useamman kellon kuljettaminen matkustaessa. Harrastajana usein jo yhden yön työmatkoille tekisi mieli ottaa vaihtokello matkaan, puhumattakaan pidemmistä lomamatkoista jonne mielellään pakkaa mukaan jo useamman kellon arsenaalin.

Etsiessäni netistä vaihtoehtoisia matkasäilytysratkaisuja vastaan tuli pääasiassa usean kellon kuljettamiseen tarkoitettuja nahkaisia kellorullia. Koska työmatkani ovat pääasiassa lyhyitä yhden yön reissuja riittäisi minulle useimmiten pelkästään yhdelle kellolle tarkoitettu matkakotelo.

Lopulta vastaan tuli Singaporelaisen VARIOeverydayn (VARIO) valmistama donitsinmuotoinen yhden kellon Watch Travel Case matkakotelo. Kun kotelon hinta oli varsin kohtuulliset kaksikymmentä dollaria lähti tämä lopulta myös tilaukseen. Nyt kun takana on jo useampi matkustuskerta kotelon kanssa voin vetää yhteen kokemuksia tuotteesta ja sen laadusta.

Katso Vario matkakotelon arvostelu YouTubessa.

Kaiken kaikkiaan kotelo on osoittautunut hintaansa paremmaksi tuotteeksi. Ulkoisesti kotelo on muotoiltu donitsin malliseksi. Tekstiilipinnoitettu kuori on moderni ja omaan makuun varsin tyylikäs. Kotelo ei ole ulkokuoreltaan superkova, mutta pitää hyvin muotonsa ja antaa kellolle runsaasti suojaa mekaanisia iskuja vastaan.

Vario matkakotelo on modernin tyylikäs.
Vario matkakotelo on modernin tyylikäs.

Kotelon donitsin mallisen kuoren keskellä on toisiaan vasten painautuvat kohoumat, jotka estävät kellon ranneketta hakkaamasta kellon takaosaa vasten. Sisällä on pieni verkkotasku jonne mahtuu esimerkiksi pieni rannekkeenvaihtotyökalu. Koteloon saa kellon lisäksi mahtumaan helposti myös esimerkiksi ylimääräisen nato-rannekkeen.

Kotelon sisällä on pieni verkkotasku tarvikkeille.
Kotelon sisällä on pieni verkkotasku tarvikkeille.

Oman kellokokelmani isoimmat kellot ovat enimmillään 42mm halkaisijaltaan ja kaikki nämä mahtuvat koteloon mainiosta. Valmistajan mukaan kotelon mahtuu kellot aina 54mm halkaisijaan asti (ilman kruunua) joka tuntuisi myös pitävän paikkansa. Kotelon mukana tulee vaahtomuovinen lisäpehmuste joka antaa lisätoppausta pienempien kellojen kanssa.

Pääosin kelloni ovat istuneet koteloon jämäkästi, joskin aivan pienimmät kellot tuntuvat hieman liikkuvan kotelon sisällä ilman lisäpehmustetta. Teknisessä mielessä kotelon mukana tuleva lisäpehmuste ajaa hyvin asiansa, mutta en voi olla miettimättä onko tämän osalta oikaistu kotelon suunnittelussa? Irrallinen lisäpehmuste tuntuu jälkikäteen lisätyltä, mielelläni näkisin että kotelossa tarvittava pehmustus olisi kiinteästi osana koteloa. Kotelon käytettävyyteen tällä ei kuitenkaan ole vaikutusta.

Koteloon mahtuu myös isommat kellot.
Koteloon mahtuu myös isommat kellot.

Kaiken kaikkiaan kotelo on kompakti, tyylikäs ja laadukkaan oloinen. Koteloa on saatavilla neljällä värivaihtoehdolla tuhkanharmaana, farkunsinisenä sekä hiilenmustana kahtena versiona. Muutaman kuukauden käytön jälkeen kotelo on edelleen uudenveroinen eikä siinä ole havaittavissa kulumista.

Kotelon tiedot:

  • Vario Watch Travel Case
  • Mitat 12 x 10 x 6 cm
  • Värivaihtoehdot: Sininen, harmaa, musta/musta, musta/harmaa
  • Hinta: $20 dollaria
  • Web: VARIO Watch Travel Case

Kiinnostaako kelloaiheiset videot? Seuraa Ranteessa kanavaa YouTubessa.