Leijona Bofori Limited Edition

Rohkeat Stealth Leijonat.

28.10.2021 (Päivitetty 29.05.2022) · Juho Perälä

Kellouutiset · Artikkelit · YouTube · Leijona

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, merkitty * -merkillä.

Viime keväänä kotimainen Leijona yllätti kelloharrastajat tuomalla markkinoille rajoitetun erän Bofori automaattikellomalliston. Tämä Gerald Gentan 1970 luvulla luomaa muotokieltä kunnioittava mallisto oli välitön menestys kelloharrastajien keskuudessa. Silloin kolmena värivaihtoehtona markkinoille tuotu Bofori mallisto myytiin hetkessä loppuun.

Katso Leijona Bofori arvostelu YouTubessa.

Samalla jälkimarkkinoilla nähtiin varsin poikkeuksellinen tilanne kun kysynnän kasvaessa käytettyjen Boforien pyyntihinnat nousivat jopa yli alkuperäisen listahinnan. Tähän ei moni kellomerkki ole Rolexia lukuunottamatta pystynyt.

Uudet värivaihtoehdot

Tänään Bofori-mallisto sai jatkoa kun Leijona julkisti kolme uutta Bofori Black Limited Edition mallia. Nyt julkaistuille malleille yhtäläistä on mustaksi pinnoitettu teräsrunko mikä yhdessä voimakkaasti väritettyjen taulujen kanssa tekee mallistosta rohkean ja näyttävän. Jokaista värivaihtoehtoa tuotetaan rajoitettu 170 kappaleen erä.

Bofori mallisto loistaa rohkeissa väreissä. (Kuva: Leijona)
Bofori mallisto loistaa rohkeissa väreissä. (Kuva: Leijona)

Bofori-malliston halkaisija on moneen ranteeseen tasapainoisesti istuva 41 millimetriä. Kellotaulun värivaihtoehtoina mallistossa ovat syvänpunainen Crimson Red, sähkönsininen Electric Blue ja runsaanvihreä Eerie Green. Kellotaulussa on luminoidut indeksit ja värikkäänä yksityiskohtana sekunttiviisari on sävytetty kellotaulun sävyyn sopivaksi.

Teknisesti pätevä

Teknisesti uudet Boforit noudattavat aiempien mallien hyväksi havaittua toteutusta. Miyotan 8215 automaattikoneisto 42 tunnin käyntivaralla, naarmuuntumisen kestävä safiirilasi sekä 100 metrin vedenpitävyys kierrelukitteisine kruunuineen tarjoavat hyvän perustan laadukkaalle käyttökellolle.

Kaiken kaikkiaan Bofori-malliston tekninen toteutus on alle 300€ hintaluokka huomioiden huolella mietitty ja ominaisuuksiltaan kilpailukykyinen.

Uuteen nousuun

Näin kelloharrastajan silmin uusi värimallisto vaikuttaa onnistuneelta lisäykseltä tarjojen astetta rohkeampia vaihtoehtoja keväällä julkaistujen teräsmallien rinnalle. Mikäli ennusmerkit pitävät paikkansa on tämäkin rajoitettu mallisto nopeasti loppuunmyyty kauppojen hyllyiltä.

Yleensä ottaen on mielenkiintoista seurata Leijona kellomerkin uutta tulemista. Suomen pitkäikäisin kellomerkki eli välillä pienoista hiljaiseloa, mutta viime vuosina julkaistut independent merkkejä haastavat Leijona Heritage mallit sekä nyt monessa mielessä mikrobrändihenkiset Boforit näyttävine lanseerauksineen luovat vahvaa uskoa tulevaisuuteen.

Odotan mielenkiinnolla mitä on luvassa seuraaksi.

Tekniset tiedot

Kello: Leijona Bofori Limited Edition
Mallinumero: Crimson Red 5012-2524, Electic Blue 5012-2520, Eerie Green 5012-2523
Halkaisija: 41 mm
Materiaali: Ruostumaton teräs, musta)
Vedenpitävyys: 100 m
Lasi: Safiirikristalli
Koneisto: Miyota 8215
Käyntitaajuus: 21 600
Käyntivara: 42 h
Toiminnot: Päivyri
Hinta: 279€
Web: leijonakellot.fi

Leijona Bofori malliston löydät *Kulta-Center verkkokaupasta:


Kiinnostaako kelloaiheiset videot? Seuraa Ranteessa kanavaa YouTubessa.