Millainen on hyvä kello armeijaan?

Viisi alle 100€ inttirolexia!

09.01.2024 · Juho Perälä

YouTube · Rannekellot · Inttikello · Casio

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, merkitty * -merkillä.

Puolustusvoimien saapumiserä 1/24 astui sotilaspalvelukseen tammikuun alussa. Armeija on kuuluisa täsmällisuudestään ja yksi jokaisen alokkaan palvelusarkea helpottava hankinta palvelusajalle on oma rannekello.

Mutta millainen on hyvä kello armeijaan? Alla olevalla videolla käydään läpi hyvän inttikellon ominaisuuksia ja esitellään viisi alle sadan euron hintaista alokkaalle soveltuvaa inttirolexia.

Millainen on hyvä inttikello?

Alla listaus videolla läpikäydyistä kellomalleista.

Casio F-91W

Puhuttaessa kelloklassikoista on *Casio F-91W pakkomaininta. Tämä vuonna 1989 julkaistu digikellojen klassikko on pysynyt tuotannossa yli 30 vuoden ajan ollen yksi maailman myydyimmistä rannekelloista.

Casio F-91W on inttikellojen klassikko.
Casio F-91W on inttikellojen klassikko.

Casio F-91W on ikonisen retrodesignin omaava digitaalikello mikä on samalla käytettävyydeltään huippuluokkaa - selkeästä digitaalinäytöstä ajan tarkistaminen on vaivatonta. Kevyt muoviranneke ja roiskevedenkestävyys tekevät siitä ihanteellisen päivittäiseen käyttöön. Ajan ja päivyrin lisäksi kellosta löytyy 7 vuoden paristonkesto, taustavalo, ajastettava hälytys, tasatunti signaali ja sekuntikello ajanottoon.

Kellon edullinen (noin 30€) hintaluokka huomioiden F-91W:stä on hankala löytää juurikaan parannettavaa. Kalliimpiin malleihin verrattuna selkeimpänä moitteena esiin nousee toispuoleisesti valaistu digitaalinäyttö. Kellon näyttö on pimeässäkin luettavissa, joskaan ei pärjää kalliimpien mallien toteutuksille.

Casio A158W

Täysmustana kellona aiemmin esitelty Casio F-91W on erinomainen valinta edulliseksi inttikelloksi. Pieni ja kevyt kello ei lisää painoa jalkamarsseilla ja mattamusta stealth-kook maastoutuu sotilaalliseen ympäristöön.

Casio A158W on näyttävä vaihtoehto.
Casio A158W on näyttävä vaihtoehto.

Jos kuitenkin pidät enemmän teräksensävyisistä kelloista ja haluat armeijan harmaaseen arkeen ripauksen kimallusta voi *Casio A158W olla sinulle sopiva vaihtoehto. Kyseessä on ikonisen F-91W:n sisarmalli mikä tarjoaa vastaavan tekniikan ja ominaisuudet teräksen sävyssä.

Teräsrannekkeesta huolimatta kello on edelleen kevyt ja huomaamaton ranteessa. Portaattoman rannekkeen säädön ansiosta kello istuu täydellisesti jokaiseen ranteeseen.

Casio MRW-200H

Perinteistä analogia- eli viisarikelloa haluavalle alokkaalle sopiva valinta on *Casio MRW-200H. Noin 50€ hintainen kello soveltuu hintansa ja ominaisuuksiensa puolesta erittäin hyvin armeijan tarpeisiin.

Casio MRW-200H taktinen ulkonäkö toimii.
Casio MRW-200H taktinen ulkonäkö toimii.

MRW-200H lainaa tyylinsä perinteisiltä sukelluskelloilta ja se on varustettu kaksisuuntaisella aikakehällä mahdollistaen kellon käyttämisen tehtävien ajastamiseen.

Casio MRW-200H on samalla tämän listan ensimmäinen kello täydellä 100m vedenkestävyydellä mikä tuo turvaa kaikista rankimmissa olosuhteissa. Kello ei ole moksiskaan kosteudesta eikä sitä tarvitse riisua uidessa tai vesistöjä ylittäessä.

Casio MWD-110H

Täyden 100m vedenkestävyyden ja digitaalinäytön yhdistelmää etsiville soveltuva vaihtoehto on *Casio MWD-110H. Kyseessä on monessa mielessä F-91W mallin teknisesti kehittyneempi serkku joka on hakenut vaikutteita G-Shock mallistosta.

Casio MWD-110H erikoisuus on kaksoisaika. (Kuva: Casio)
Casio MWD-110H erikoisuus on kaksoisaika. (Kuva: Casio)

Kellon suurta digitaalinäyttöä reunustaa kohotettu teräsbezel tuoden kellolle lisäsuojaa iskuja vastaan. Tämä yhdistettynä 100m vedenpitävyyteen tuo turvaa vaativissa tehtävissä. Lisäksi selkeä meripihkan oranssinen taustavalo tarjoaa kellolle vaivattoman luettavuuden pimeässä.

Ominaisuuksia kello tarjoaa runsaasti. Kellonajan ja peräti 10 vuoden paristonkeston lisäksi kellosta löytyy ikuinen kalenteri, tasatuntisignaali, sekuntikello, ajastin ja hälytys. Erikoisimpana ominaisuutena kello tarjoaa kaksoisajan tehden kellosta erinomaisen kumppanin myös rauhanturvaajille ja kansainvälisiin tehtäviin tähtääville.

G-Shock DW-5600E

Tämä kello kestää! G-Shock on Casion kellomerkki äärimmäisen kestäville ja luotettaville kelloille. *G-Shock DW-5600E on malliston paristokäyttöinen perusmalli muistuttaen vahvasti alkuperäistä vuonna 1983 lanseerattua DW-5000C mallia ollen samalla mun oma henkilökohtainen suosikki.

G-Shock DW-5600E kestää varmasti.
G-Shock DW-5600E kestää varmasti.

G-Shockin tunnusomaiset piirteet loistavat DW-5600E mallissa ja kellon iskunkestävä rakenne ja vedenpitävyys tekevät siitä täydellisen valinnan kaikenlaisiin seikkailuihin.

Omakohtaisesti olen ajanut tämän kellon päältä autolla, pakastanut jääpalaksi ja upottanut vuorokaudeksi avantoon. DW-5600E on suunniteltu kestämään ankaria olosuhteita – olipa kyseessä sitten urheilu, retkeily tai armeijan tehtävät.

Kellon digitaalinäyttö on selkeä ja helppolukuinen, mikä helpottaa ajan tarkistamista nopeasti ja vaivattomasti. Ominaisuuksina kellosta löytyy kalenteri, hälytys, tasatunti signaali, sekuntikello ja ajastin, jotka tekevät siitä monipuolisen työkalun päivittäisessä elämässä.


Casio ja G-Shock rannekellot löydät kotimaisesta Kulta-Center verkkokaupasta. Alla olevat affiliate linkit tukevat kanavan toimintaa:


Kiinnostaako kelloaiheiset videot? Seuraa Ranteessa kanavaa YouTubessa.