DeSanders Horologie Voyage GMT

Tyylikäs ja erilainen GMT

01.06.2024 · Juho Perälä

YouTube · Kellomerkit · DeSanders Horologie

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, merkitty * -merkillä.

Keväällä The Watch Show Finland 2024 -kellomessuilla vieraillut norjalainen DeSanders Horologie on saanut edustuksen Suomessa Kulta-Centerin valikoimissa. Mutta millainen on merkin uusi reissaajille suunnattu Voyage GMT -kellomallisto?

GMT-komplikaatio mahdollistaa kahden aikavyöhykkeen rinnakkaisen ajan seurannan mikä on tehnyt GMT-kelloista erityisesti runsaasti matkustavien liikematkalaisten tunnusmerkin. Mekaanisella koneistolla ja GMT-ominaisuudella varustetut rannekellot ovat perinteisesti olleet kuitenkin suhteellisen arvokkaita lähtien noin tuhannesta eurosta ylöspäin. GMT-ominaisuudella varustettuja vaihtoehtoja löytyi aiemmin lähinnä vain isoilta valtamerkeiltä.

DeSanders Horologie Rose Gold & Rootbeer
DeSanders Horologie Rose Gold & Rootbeer

Vuonna 2022 tapahtui kuitenkin pienimuotoinen edullisten GMT-kellojen vallankumous, kun sekä Seiko-konserniin kuuluva Time Module Ltd. (TMI) ja Miyota julkaisivat omat GMT-koneistonsa julkisesti saataville. Tämä mahdollisti pienempien kellomerkkien ja mikrobrändien tuoda omat näkemyksensä GMT-kelloista edulliseen alle tuhannen euron hintaluokkaan.

DeSanders Horologie Voyage GMT -mallisto luottaa TMI:n NH34 automaattikoneistoon. Kyseessä on niin sanottu “caller” eli “office” tyypin GMT-koneisto, eli 24h GMT-tuntiviisarin aika on itsenäisesti asetettavissa.

Mutta millainen kello on muuten kyseessä? Katso kellon läpikäynti ja arvostelu allaolevalta Ranteessa videolta.

DeSanders Horologie Voyage GMT

Voyage GMT -mallisto on saatavilla kahdessa värisävyssä: Teräskuorisena sinisellä kellotaululla ja ruusukullan sävyssä ruskealla kellotaululla. Ennakkomyynnissä on myös mustakuorinen Black Pearl Limited Edition -erikoismalli. Merkin edustuksesta Suomessa vastaa *Kulta-Center.

Tekniset tiedot

Valmistaja: DeSanders Horologie
Mallisto: Voyage GMT
Värivaihtoehdot:  
  Stainless Steel & Blue
  Rose Gold & Rootbeer
  Black Pearl (ennakkotilauksessa)
Materiaali: Ruostumaton teräs (PVD, rose gold)
Vedenpitävyys: 100 m
Lasi: Safiirikristalli, litteä
Kruunu: Kierrelukitteinen
Koneisto: TMI NH34 -automaattikoneisto
Käyntitaajuus: 21 600
Käyntivara: 41 h
Toiminnot: GMT-viisari, 2. aikavyöhyke
Hinta: 760€
Jälleenmyyjä: *Kulta-Center

Kiinnostaako kelloaiheiset videot? Seuraa Ranteessa kanavaa YouTubessa.