Maen Skymaster 38

Kickstarter kampanja käynnistyy 1. syyskuuta.

31.08.2019 (Päivitetty 11.01.2024) · Juho Perälä

Kellouutiset · Artikkelit · Mikrobrändit · Maen

Kahden hollantilaisen perustama ja Tukholmassa päämajaa pitävä MAEN löi itsensä mikrobrändiharrastajien tietoisuuteen viime vuonna julkaistulla vintage-henkisellä Hudson sukelluskellolla. Hudson mallin menestyksen syitä on varmasti monia, mutta kolmena isona tekijänä voi nostaa esiin Kickstarter julkaisuiden valtavirtaa laadukkaammat osavalinnat, vintage-boomiin istuva ulkoasu ja kellon 38 millimetrisen halkaisijan sopusuhtaiset mittasuhteet. Etenkin pienempien alle 40 millimetrin laadukkaiden, mutta kohtuuhintaisten, sukelluskellojen tarjonta on ollut pitkään varsin rajallinen.

Tänä syksynä MAEN julkaisee mallistoonsa vintage-henkisen Skymaster 38 kronografin. Kellon Kickstarter kampanja alkaa 1. syyskuuta klo 17:00 Suomen aikaa. Skymaster 38 pyrkii vakuuttamaan harrastajat samoilla lyömäaseilla kuin merkin Hudson sukelluskello teki vuosi sitten. Ulkonäkö huokuu vintage-henkisyyttä jota korostaa kellon box domed hesaliitti lasike. Kellotaulu on saatavilla viitenä eri värivaihtoehtona: Jet Black, Midnight Blue, Panda, Inverted Panda ja Thunder Gray.

Jet Black, Midnight Blue, Panda, Inverted Panda ja Thunder Gray.
Jet Black, Midnight Blue, Panda, Inverted Panda ja Thunder Gray.

Kello on nykyaikaiseksi kronografiksi varsin sirokokoinen 38 millimetrin halkaisijallaan. Kellon lug-to-lug pituus on 46 millimetriä ja lugiväli 20 millimetriä. Kellon sydämenä toimii automaattinen ETA 2894-2 kronografikoneisto jonka paksuus on vain 6,1 millimetriä. Tämän ansiosta kello on myös paksuudeltaan maltilliset 12,9 millimetriä.

Kronografin lisäksi kellossa on 12 tunning GMT bezel joka mahdollistaa toisen aikavyöhykkeen seuraamisen. Kellon ranneke on top-grain pintanahkaa, mutta kelloon on saatavilla optiona myös teräsranneke. Teräsranneke pohjautuu Hudson mallin rannekkeeseen ja sen leveys on 20/16 millimetriä. Rannekkeen lisäksi kelloon on saatavilla hesaliittisen lasikkeen vaihtoehdoksi safiirikristalli lisäoptiona.

Skymaster 38 huokuu vintage-henkisyyttä
Skymaster 38 huokuu vintage-henkisyyttä

Skymaster 38 kampanja aukeaa Kickstarterissa 1.9.2019 klo 17:00 Suomen aikaa. Kellon perushinta kampanjassa on 799€ joka vaikuttaisi esitietojen mukaan todella asialliselta diililtä sveitsiläisellä automaattikoneistolla varustetusta kronografista.

Kellon tiedot

Malli: MAEN Skymaster 38
Halkaisija: 38 mm
Paksuus: 12,9 mm
Ranneke: 20 mm
Lug-to-Lug: 46 mm
Materiaali: 316l Ruostumaton teräs
Vedenpitävyys: 50m
Lasi: Hesaliitti (Safiirikristalli, +59€)
Koneisto: ETA 2894-2 automaatti
Toiminnot: Kronografi, 12H GMT
Ranneke: Top-grain pintanahka (Teräsranneke, +69€)
Hinta: 799€
Web: www.maenwatches.com

Kiinnostaako kelloaiheiset videot? Seuraa Ranteessa kanavaa YouTubessa.