Kelloaiheiset YouTube kanavat?

20 kanavaa seurattavaksi.

17.09.2019 (Päivitetty 11.01.2024) · Juho Perälä

Artikkelit · Kellotietoa · Tietolähteet

Viimeisen vuoden aikana YouTube -videot ovat nousseet minulle yhdeksi tärkeimmistä kanavista hankkia tietoa rannekelloista ja kelloalan uutisista. Syitä tähän on monia. Pääsääntöisesti 5-15 minuutin kestoiset videot ovat samalla informatiivisia ja viihdyttäviä. Lisäksi ne ovat riittävän lyhyitä jolloin niitä on helppo katsoa myös kiireisen arjen keskellä. Useimmat videot toimivat hyvin myös ilman jatkuvaa videokuvan seuraamista, joten sisältöä voi kuluttaa vaikka kuntotreenin tai ruohonleikkauksen ohessa. Osa kanavista tarjoaakin sisältöä myös pelkästään kuunneltavassa Podcast muodossa.

YouTubesta löytyy satoja rannekelloja käsitteleviä kanavia. Osa keskittyy pelkästään kelloarvosteluihin, kun taas osassa pääpaino on laajemmin harrastamista koskettavista puheenaiheissa. On myös kanavia jotka erikoistuvat vain tiettyyn yksittäiseen erityisalueeseen kuten kellojen korjaamiseen.

Alla oma listaukseni 20 seuraamisen arvoisesta kanavasta.

24Hours At A Time

Olegin juontama 24 Hours At A Time -kanava tarjoaa informatiivisia kelloarvostelua harrastajan näkökulmasta. Uudehko kanava, alkupään jaksoissa paljon arvosteluja edullisista kelloista. Painopiste siirtynyt kanavan kypsymisen myötä keskihintaisiin mikrobrändeihin. Pääasiassa sukellus- ja sporttikelloja. Olegin kanssa menossa mukana Bond -koira.

Kenelle: Sukelluskello- ja mikrobrändiharrastajalle. Koiraystäville.

YouTube: 24Hours At A Time

Just One More Watch

Yksi parhaista kanavista edullista ja hyvän hinta-laatu -suhteen omaavaa kelloa etsivälle. Kanava esittelee niin AliExpressin parhaat tarjoukset kuin myös keskihintaiset mikrobrändijulkaisut. Satunnaisesti kanavalle eksyy myös arvokkaampiakin kelloja kokeiltavaksi.

Kenelle: Mikrobrändiharrastajalle ja parhaan diilin metsästäjälle.

YouTube: Just One More Watch

Teddy Baldassarre

Viime aikoina suurta suosiota saanut kanava esittelee kattavasti keskihintaisia rannekelloja. Monista kanavista poiketen kanava käsittelee runsaasti myös arvo- ja pukukelloja. Mukana mielenkiintoisia haastattelu- ja listausvideoita. Katso myös syksyllä julkaistu MVMT dokumenttijakso.

Kenelle: Laadukkaista kelloista kiinnostuneelle. Nomos -harrastajalle.

YouTube: Teddy Baldassarre

Not So Obvious Watches

Vasta 8 kuukauden ikäinen Not So Obvious Watches -kanava on noussut nopeasti yhdeksi suosikkikanavistani. Luonteeltaan keskusteleva kanava tarjoaa syväluotaavia analyyseja kellouutuuksista ja kellomarkkinoista. Positiivisessä mielessä kotikutoinen kanava ilman ympärille rakennettua kaupallisuutta.

Kenelle: Syvällisistä analyyseitä ja pohdinnoista kiinnostuneille kelloharrastajalle.

YouTube: Not So Obvious Watches

The Slender Wrist

Virkistävä poikkeus kanavien joukossa on pieneen ranteeseen sopiville kelloille fokusoitunut The Slender Wrist. Esittelee kellomalleja jotka eivät aina välttämättä saa huomiota muilla kanavilla.

Kenelle: Pieneen ranteeseen sopivaa kelloa etsivälle. Kvartsia pelkäämättömälle.

YouTube: The Slender Wrist

The Time Teller

Naama poskella tuotettua laatusisältöä kelloharrastajille. Kelloesittelyjä, arvosteluja, keskustelua ja hervottomia avautumisia. Field watch kellot lähellä kanavan pitäjän sydäntä.

Kenelle: Sitcomista ja huumorista pitäville kelloharrastajille.

YouTube: The Time Teller

Watch On

Tanskalaisen harrastajan pitämä Watch On -kanava tuo skandinaavisen tuulahduksen kanavavalikoimaan. Kanavalla arvostellaan niin kohtuuhintaisia mikrobrändejä kuin myös arvokkaampia arvokelloja.

Kenelle: Rennolla otteella tuotettuja kelloarvosteluja etsivälle.

YouTube: Watch On

Average Bros

Laadukkaasti tuotettuja kello- ja tarvikearvosteluja tarjoava kanava. Kello- ja rannekearvostelujen lisäksi runsaasti EDC-varustearvosteluja kuten puukkoja ja kyniä. Runsaasti mikrobrändikelloja. Kanavan pitäjä ei esittäydy kameralle joka jättää kanavasta hieman ‘ilmeettömän’ yleisvaikutelman.

Kenelle: Mikrobrändeistä kiinnostuneelle. EDC harrastajalle.

YouTube: Average Bros

Bark & Jack

Drinking coffee & talking watches. Adrianin rennolla otteella tehdyt videot keskustelevat kellouutuuksista ja kelloharrastamisesta harrastajan näkökulmasti. Vahvasti Rolex- ja Tudor painoitteinen kanava.

Kenelle: Rentoa kellokeskustelua etsivälle Rolex harrastajalle.

YouTube: Bark & Jack

Federico Talks Watches

Delray Watch Supply -kellokaupan pitäjän Federicon kanava. Kanava käsittelee laajasti arvokellomerkkejä kuten Rolex, F.P. Journe, Patek Philippe ja Audemars Piguet. Kanava tarjoaa hyvän näkemyksen kellomarkkinoihin myyjän näkökulmasta.

Kenelle: Arvokelloharrastalle. Kellomarkkinoista kiinnostuneelle.

YouTube: Federico Talks Watches

Marc Goldberg

Rouhealla otteella arvokelloja käsittelevä kanava. Keskittyy pääasiassa Rolex, Tudor ja Omega merkkeihin. Runsaasti keskustelua Rolex kokemuksista, huhuista, jonotuslistoista kuin myös malliuudistuksista.

Kenelle: Rolex-huhuista kiinnostuneille.

YouTube: Marc Goldberg

Theo and Harris

Theo & Harris vintage-kellokauppaa pyörittävän Christian Zeronin kellokanava. Käsittelee pääasiassa arvokelloja, niiden historiaa ja vintage-malleja. Mukana laadukkaasti tuotettuja esittelyjä kelloharrastajista ja heidän kokoelmistaan. Tsekkaa myös rennommat Liquor Run -jaksot isä-Rollien kanssa.

Kenelle: Kelloklassikoista kiinnostuneille vintage-harrastajille. Ajatonta tyylikkyyttä arvostaville. Cartier harrastajille. Viinin ystäville.

YouTube: Theo and Harris

The Urban Gentry

YouTuben suurin ja seuratuin kellokanava. Runsaasti keskihintaisten kellojen arvosteluja ja keskustelua rannekelloista sivistyneellä otteella. Mukana myös muotia ja EDC varustusta käsitteleviä jaksoja. Kesästä asti tehty yhteistyössä WatchBox kellokaupan kanssa.

Kenelle: Sivistyneellä otteella tehtyä kellokanavaa etsiville.

YouTube: The Urban Gentry

ARCHIELUXURY

Vihattu, rakastettu, ylistetty ja haukuttu. Yksi YouTuben vanhimmista rannekelloja käsittelevistä kanavista ei jätä ketään kylmäksi. Kanavalla tuodaan kaunistelematta esiin mielipiteet kelloista ja niiden arvosta. Katso myös rinnakkaiskanava Paul Pluta Prestige.

Kenelle: Arvokelloista kiinnostuneille joita ei karski kielenkäyttö ja provosointi säikäytä. Ei tiukkapipoille.

YouTube: ARCHIELUXURY, Paul Pluta Prestige

Just The Watch

Edullisiin kelloihin erikoistunut kanava. Kelloarvostelujen lisäksi kanava tarjoaa rannekearvosteluja ja runsaasti teemavideoita kelloharrastamista kostettavista aihealueista.

Kenelle: Edullisista kelloista tietoa etsiville.

YouTube: Just The Watch

JustBlueFish Watch Reviews

Monipuolinen kanava tarjoaa niin kelloarvostelua kuin myös keskustelua harrastamisesta ja kellomarkkinoista. Viime aikoina vahvasi arvokelloihin keskittyneet teemat, mutta kanavan alkupaan videoissa painopiste edullisemmissa Aasialaisissa kellomerkeissä. Mukana myös keskihintaisia mikrobrändiarvosteluja.

Kenelle: Arvokelloarvosteluja etsivälle. Rolex -harrastajalle.

YouTube: JustBlueFish Watch Reviews

Relative Time

Korkeat tuotantoarvot omaava kellokanava jonka pääpaino edullisten ja keskihintaisten kellojen arvostelussa. Rauhallisesti etenevä dialogi ja laadukkaat lähikuvat tarjoavat miellyttävän katselukokemuksen.

Kenelle: Laadukkaasti tuotettuja kelloarvosteluja etsivälle.

YouTube: Relative Time

Random Rob

Tämän hetken yksi aktiivisimmasta kanavista tarjoaa parhaimmillaan useita kelloarvostelun päivässä. Kanava keskittyy pääasiassa edullisiin ja keskihintaisiin mikrobrändeihin sekä japanilaisiin tunnettuihin merkkeihin (Seiko, Casio, Citizen).

Kenelle: Mikrobrändiharrastajalle

YouTube: Random Rob

The Casual Watch Reviewer

Kanava tarjoaa tasapainoisen sekoituksen kelloarvosteluja, keskustelua ja henkilöhaastatteluja kelloharrastamiseen liittyen. Ei rajoittunut tiettyyn kategoriaan, arvostelut ja teemat käsittelevät niin edullisia mikrobrändejä kuin tunnettuja arvokellomerkkejä kuten Omegaa ja Rolexia.

Kenelle: Monipuolista ja rennolla otteella kelloharrastusta käsittelevää kanavaa etsivälle.

YouTube: The Casual Watch Reviewer


Kiinnostaako kelloaiheiset videot? Seuraa Ranteessa kanavaa YouTubessa.