Leijona Heritage 'Toivo' Urho Chrono

Voutilainen yhteistyön jatkumo.

29.05.2020 (Päivitetty 24.01.2022) · Juho Perälä

Kellouutiset · Artikkelit · YouTube · Leijona Heritage

Viime syksynä Suomen vanhin kellomerkki Leijona yllätti kellomarkkinat julkaisemalla Kari Voutilaisen kanssa Voutilainen X Leijona -yhteistyön. Yhteistyön tuloksena syntyi Leijona Heritage -mallisto kolmella kellosarjalla Jalo, Oiva ja Urho. Heritage malliston kellot ovat 100% Sveitsiläisiä ja käytetyt komponentit ovat Kari Voutilaisen tytäryhtiöiden ja yhteistyökumppaneiden toimittamia.

Syksyn julkaisu sai harrastajien keskuudessa hyvän vastaanoton ja muun muassa Oiva Classic LE -malli myytiin loppuun vain kahdessa päivässä. Näin kelloharrastajan silmin kyseessä oli Leijona merkille todella onnistunut tasonkorotus ja samalla paluu kohti merkin pitkää, mutta osin jo unohtunutta, historiaa mekaanisten laatukellojen tuottajana.

Heritage mallisto laajenee

Vaikka kellomaailma on koronaviruksen vuoksi elänyt viime kuukaudet hiljaiseloa ja valtaosa kellomerkkien 2020 julkaisuista on siirretty määrittämättömään tulevaisuun, pääsee Leijona jälleen yllättämään.

Sinitauluinen uutuus Leijona Heritage Urho Chrono
Sinitauluinen uutuus Leijona Heritage Urho Chrono

Eristäytymisestä ja hiljaiselosta huolimatta on Môtiersin kylässä ja Voutilaisen ateljeessa ahkeroitu minkä ansiosta Voutilainen X Leijona -mallisto laajentuu tänään uudella sinitauluisella Urho Chrono vaihtoehdolla.

Voutilaisen lempiväri

Ensikuvien mukaan sinitauluinen uutuus näyttää huikealta. Syvän sininen taulu on samanaikaisesti voimakas ja rauhallinen. Perkon myyntipäällikkö ja Leijona Heritage -malliston kehittäjä Jari Mantila paljastaa uutuusmallin värivalinnasta ja yhteydestä Suomen luontoon:

”Sininen väri on Kari Voutilaisen lempiväri ja sillä on myös aivan oma erityinen merkityksensä suomalaisille; siniristilippumme, siniset kirkkaat järvemme, sininen puhdas taivaamme josta syystä sininen krono malliston lisäyksenä tuntui luontevalta.”

Urho Chrono uutuusmalli sai lempinimen Toivo.
Urho Chrono uutuusmalli sai lempinimen Toivo.

Lopputulos kieltämättä vaikuttaa onnistuneelta ja kellon suunnittelutiimi ei ole syyttä ylpeä lopputuloksesta. Leijona-kellot brändin vetäjä Jaana Painilainen kertoo juuri oikean sävyn löytämisen merkityksestä:

”Sinisen sävyjä on lukemattomia erilaisia ja juuri oikean sävyn löytäminen mietitytti. Voutilaisen tehtaalta tulevat kellotaulut ovat tunnetusti omaa luokkaansa ja koemme että he, jälleen kerran, ovat onnistuneet siirtämään ajatuksemme kellotauluun – taulussa on se taivaan syväsini, joka on ukkoskuuron jälkeen nähtävissä kun aurinko jälleen tulee esiin ja vielä synkähkölle taivaalle heijastuu mitä kaunein luonnon taideteos, sateenkaari”

Haastava kellotaulu

Voutilaisen omalla nimellä kulkevien kellojen laatutaso on maailman huippua ja sen myötä myös Voutilainen X Leijona -yhteistyönä valmistettujen kellojen odotukset laadulle ovat korkealla. Viimeistelyn ja kellotaulun toteutukseen onkin paneuduttu huolellisesti kuten itse mestari Kari Voutilaisen kertoo:

”Värien tekeminen on herkkää ja oikea sävy on vähästä kiinni. Kronografin taulu on muutenkin hyvin kompleksinen valmistaa – printit tehdään kasattuihin tauluihin ja kalteviin pintoihin ja esim. luminointiaineet indexeihin on laitettu käsin. Tämä kaikki on hyvin tarkkuutta vaativaa, pienikin virhe voi pilata pitkän työn.”

Urho Chrono indeksien luminointi tehdään käsityönä.
Urho Chrono indeksien luminointi tehdään käsityönä.

Kun kellon suunnittelu alkoi ei vielä tiedetty että maailma olisi nyt julkaisupäivänä hyvin toisenlainen. Kari kertoo kellon parissa toimijoiden kesken kellolle annetun lisänimen Toivo muistuttamaan että kaikki haasteet on tehty voitattaviksi:

“Toivomme, nyt erityisesti, että kello muistuttaa käyttäjäänsä siitä että aina on toivoa, myrskyn/haasteiden jälkeen ilmestyy kuitenkin se iloa ja ihmetystä tuova sateenkaari ja kun haasteet on voitettu on olo entistä nautinnollisempi.”

Kelloharrastajan silmin

Sinitauluinen Urho Chrono on todella onnistunut lisäys Voutilainen X Leijona -yhteistyölle. Kokonaisuutena Heritage -mallisto vaikuttaa laadukkaalta ja tasapainoiselta. Harrastajien mielenkiinto takaisin Leijonaa kohtaan on viimeistään nyt sinitauluisen Toivon myötä herätetty.

Näin kelloharrastajana on mielenkiintoista nähdä kuinka Leijona-merkin tarina tulee jatkumaan tästä eteenpäin; laajeneeko Voutilainen -yhteistyö entisestään tai tuleeko rinnalle muita mekaanisella koneistolla olevia kellosarjoja? Lisää pohdintaa Urho Chrono -uutuudesta ja Leijonamerkistä laajemmin löydät Ranteessa YouTube-kanavalta.

Leijona Heritage Urho Chrono ja mitä mieltä Leijonasta?

Toivotamme parasta menestystä Heritage-mallistolle ja Leijona merkin paluulle mekaanisten laatukellojen pariin.

Tekniset tiedot

Kello: Leijona Heritage Urho Chrono ‘Toivo’
Mallinumero: 20.100.01.310
Halkaisija: 42 mm
Ranneke: 22 mm
Materiaali: Ruostumaton teräs
Vedenpitävyys: 100 m
Lasi: Safiirikristalli, heijastamaton AR-pinnoite
Koneisto: Sellita SW510 BH
Käyntitaajuus: 28 800
Käyntivara: 48 h
Ranneke: Rei’itetty (3kpl) racing nahkaranneke, 22mm
Toiminnot: Kronografi, päivyri
Hinta: 4990€
Web: leijonaheritage.fi

Leijona Heritage kellot ovat ostettavissa *Kulta-Center verkkokaupasta.


Kiinnostaako kelloaiheiset videot? Seuraa Ranteessa kanavaa YouTubessa.