Testissä kellolaatikko 10 kellolle

Kellot järjestykseen!

05.11.2020 (Päivitetty 11.01.2024) · Juho Perälä

YouTube · Artikkelit · Arvostelut · Tarvikkeet

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, merkitty * -merkillä.

Nyt paloi käämit! Kelloharrastuksen myötä omistamieni kellojen määrä on kasvanut jatkuvasti. Aikoinaan hankkimani kuuden kellon laatikko täyttyi jo aikoja sitten ja ylimääräiset kellot ovat jääneet sikin sokin lojumaan pitkin asuntoa. Oli lopultakin aika tehdä asialle jotain.

Alkusyksystä olimme perhematkalla Etelä-Pohjanmaalla ja samalla tuli mahdollisuus vierailla Kultatähden Kauhavan myymälässä. Heidän valikoimastaan löytyi tyylillisesti omaan makuun sopiva kymmenen kellon säilytyslaatikko 169€ hintaan.

Kun liikkeessä oli meneillään vielä -25% alekampanja jäi kotelon hinnaksi varsin kohtuulliset 126€ ja päätös kellolaatikon hankinnasta oli tehty. Mutta millainen laatikko tuli hankittua?

Katso kellolaatikon arvostelu YouTubessa.

Kellolaatikon videoarvostelu on katsottavissa Ranteessa YouTube-kanavalta.

Tyylikäs kokonaisuus

Ulkoisesti kellolaatikko on tyylikkään ja modernin oloinen. Puukuitulevystä valmistettu kotelo on fyysisesti jämäkän oloinen ja sen ulkopuoli on pinnoitettu viilumaisella puujäljitelmällä. Laatikon kannessa on mineraalilasi jonka läpi kellot ovat helposti nähtävissä. Laatikon kannen laitoja koristaa metalliset koristelistat ja tyylillisesti kokonaisuus on varsin onnistunut.

Laatikon saranat toimivat kevyesti ja kotelon sisältä löytyy paikat 10 kellolle. Laatikon sisäpuolen pohja on verhoiltu samettimaisella kankaalla ja muilta osin sisäosa on mustaa keinonahkaa.

Kellotyynyt istuvat monenkokoiselle rannekkeelle.
Kellotyynyt istuvat monenkokoiselle rannekkeelle.

Kelloille laatikosta löytyy mustasta keinonahasta valmistetut kaksiosaiset kellotyynyt. Mikäli päälimmäinen kellotyyny on liian iso omalle kellolle, voidaan tyynyn ulkokuori irroittaa jolloin alta paljastuu muun muassa naisten kelloille hyvin istuva pienempi kellotyyny.

Omat noin 17 senttiseen ranteeseeni mitoitetut kellot istuivat isomman tyynyt päällä mukavan napakasti, kun taas puolison kelloille tyynyjen pienempi sisäosa oli sopivampi valinta. Tältä osin kaksiosaiset kellotyynyt vaikuttavat toimivilta.

Tilaa isoillekin kelloille

Omassa kokoelmassa isoimmat kellot ovat halkaisijaltaan 42 millisiä ja nämä istuivat laatikossa mukavan väljästi. Yksittäiselle kellolle laatikko tarjoaa noin 82 x 54 mm kokoisen kolon johon mahtuu hyvin suuremmatkin kellot. Korkeussuunnassa tilaa kelloille on myös yli 80 mm eli kellon osumista kannen lasitukseen ei tarvitse pelätä hieman paksummankaan kellon kanssa.

Käytännössä laatikkoon mahtuu myös yli 54mm halkaisijaltaan olevat kellot, sillä jokaiselle kellolle varatun tilan välissä on hieman vajaan senttimetrin paksuinen väliseinä kasvattamassa etäisyyttä vieressä oleviin kelloihin.

Hyvä muttei ylellinen

Materiaaleiltaan kyseessä on varsin tavanomainen tuote hintaluokassaan. Materiaalivalintoina on käytetty pääosin muistakin markkinoilla olevista kellolaatikoista tuttua keinonahkaa ja pinnoitettu puukuitulevyä.

Kyseessä ei siis ole vielä varsinaisesta luksustuote luonnonmateriaaleineen. Synteettisistä materiaaleista huolimatta kellolaatikon toteutus on kuitenkin onnistunut ja asiallinen.

Kellolaatikko on modernin tyylikäs.
Kellolaatikko on modernin tyylikäs.

Kaiken kaikkiaan kellolaatikko on osoittautunut kaikin puolin toimivaksi kokonaisuudeksi. Laatikon käyttö on helppoa ja omaan makuun kotelon tumma pinta metallikoristeineen on tyylikkään moderni.

Tuotetiedot

Malli: Kellolaatikko 10 kellolle (078819)
Mitat: 35 x 9,5 x 22 cm
Väri: Musta
Materiaali: Keinonahka, mineraalilasi, puukuitulevy
Hinta: 169€

Esitelty kellolaatikko on saatavissa myös pienempänä 5 kellon vaihtoehtona. Nämä ja muut kellolaatikot ovat ostettavissa *Kulta-Center verkkokaupasta.


Kiinnostaako kelloaiheiset videot? Seuraa Ranteessa kanavaa YouTubessa.