Pook x Amorphis: On The Dark Waters

Raskasta metallia!

28.01.2022 · Juho Perälä

Kellouutiset · Artikkelit · Pook · Amorphis

Joensuulainen Aika & Tarkka Oy ja suomalainen metalliyhtye Amorphis tuovat tarjolle Pook On The Dark Waters -kellon. Kotimaisen metallibändin ja kellomerkin yhteistyö on varsin poikkeuksellinen tapahtuma, mutta mistä tarina sai alkunsa?

On The Dark Waters on tyylikkään tummanpuhuva kokonaisuus.
On The Dark Waters on tyylikkään tummanpuhuva kokonaisuus.

Pook Watchesin kellojen suunnittelusta vastaava Andreas Prepula ja kelloseppä Jani Ikonen ovat molemmat musiikkimiehiä ja soittavat raskasta rokkia vapaa-aikanaan. Vuonna 1990 perustetun suomalaisen metallisuuruuden Amorphiksen jäsenet kiinnostuivat oman kellonsa tekemisestä uuden Halo-albumin viimeistelyn aikoihin.

Kellon toteutuksen edellytyksiä ryhdyttiin selvittämään, ja kelloa alettiin suunnitella kaikessa hiljaisuudessa Pookin kanssa syksystä 2021 lähtien. Kellopajan ja bändin välille syntyi jälkikäteen ajatellen yllättävän nopeasti yhteinen sävel, koska hyvin nopeasti oli selvää, mitä kellolta halutaan.

Haluttiin tehdä aidosti laadukas Amorphis signature-kello tulevan On The Dark Waters -singlen teemaan, joka on kuitenkin samalla olemukseltaan selkeästi Pook.

Amorphis mukana suunnittelussa

Amorphiksen jäsenet osallistuivat itse aktiivisesti kellomallin suunnitteluun. Kellotaulun värimaailma on tehty sävykkääksi. Se muodostaa sunburst-kuvion valoisasta kellotaulun keskiosasta tummenevan sävytyksen reunoille. Kellotaulu heijastaa väriä eri tavoin, sen mukaan mistä kulmasta sitä katsoo.

On The Dark Waters -kellon ulkonäkö on yksityiskohtainen.
On The Dark Waters -kellon ulkonäkö on yksityiskohtainen.

Lievästi dome-muotoiltu safiirilasi voimistaa tätä efektiä. Kellotaulun, rungon, ja dome-lasin kokonaisuus luo syvyysvaikutelman, kuten vedessä valon heijastuessa pintaan päin katsottaessa.

Kellon indeksit ovat nuolenmuotoisia, jotka sopivat Amorphiksen perinteisesti kalevalalaiseen ja suomalaiseen ilmaisuun. Ne muodostavat pyöreän kuvion, jossa katse kiinnittyy kellotaulun pohjaan, kello kuuden kohtaan. Siinä on nuolenpäästä poiketen Amorphiksen usein kuvastossaan käyttämä ikoninen Ukonkirves. Takakannessa on luonnollisesti Amorphiksen logo kaiverrettuna.

Kellon eri osiin on sisällytetty useita herkullisia yksityiskohtia, jotka kellon käyttäjän silmä huomaa vasta ajan kuluessa. “Ne toki löytää nopeammin, jos tietää mistä etsiä.”, myhäilevät Andreas ja Amorphiksen Esa Holopainen. Kellotauluun ei haluttu kuitenkaan liikaa yksityiskohtia, jotta kokonaisuus pysyy mahdollisimman vahvana ja ehjänä.

Koottu Suomessa

Pook On The Dark Waters -kellon komponentit on tehty kestämään ajan hammasta. “Tämä kello tehtiin kestämään reipastakin käyttöä ja kulutusta”, toteaa kellon suunnittelija Andreas Prepula.

Kellon kohtuukokoinen 38,5 millimetrinen runko on ruostumatonta terästä ja koneistona on luotettava työjuhtana tunnettu japanilainen Miyota 8215 automaattikoneisto. Pattereita tai akkuja ei tarvita, kellon automaattikoneisto ottaa käyttövoimansa kellon käyttäjän liikkeestä.

On The Dark Waters luottaa Miyotan automaattikoneistoon.
On The Dark Waters luottaa Miyotan automaattikoneistoon.

Kellon rannekkeena on kellotaulun sävyihin sovitettu elastinen natoranneke. Kelloille myönnetään 3 vuoden takuu ne kootaan Pookin kellopajalla Joensuussa.

Toimitukset keväällä 2022

Kelloja tehdään pieni erä ja jokaisessa kellopakkauksessa tulee olemaan bändin signeeraama tervehdys. Ennakkopalautteen perusteella kelloista tulee hyvin haluttuja keräilykappaleita sekä kelloista kiinnostuneiden että raskaan musiikin ystävien keskuudessa. Kellojen toimitukset alkavat keväällä 2022.

Pook On The Dark Waters -kellojen ennakkotilaukset voi tehdä osoitteessa: www.pookwatches.com

Amorphis Halo-albumi julkaistaan helmikuussa 2022 ja On The Dark Waters- single tänään 28.1.2022.

Kellon tiedot

  • Malli: Pook On The Dark Waters
  • Koneisto: Miyota 8215 automaatti
  • Kuoren halkaisija: 38,5 mm
  • Kuoren paksuus: 13,0 mm
  • Materiaali: Ruostumaton teräs
  • Lasi: Safiirilasi, dome
  • Vesitiiviys: 120 m
  • Ranneke: Paranato, elastinen
  • Hinta: 499€

Kiinnostaako kelloaiheiset videot? Seuraa Ranteessa kanavaa YouTubessa.